Afrika,  Zuid-Afrika

Zuid-Afrika | Een bijzonder gerecht in Umlazi Township

Het eten op reis is anders dan thuis en dat is maar goed ook, want juist wanneer het eten anders is dan thuis ben je écht op reis. Het gekst wat ik ooit heb gedronken is slangenwijn in Vietnam – een soort wijn uit een fles waar een dode slang in zat. Ik sta nooit echt te springen om hele vreemde gerechten te eten in het buitenland en het drinken van slangenwijn was dan ook een eenmalige actie. Toen ik in Zuid-Afrika was, kreeg ik iets heel bijzonders voorgeschoteld…

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten, was ik in 2016 twee weken in Zuid-Afrika om vrijwilligerswerk te doen bij verschillende projecten. Ik leerde veel over het land en de cultuur, omdat ik me deze reis veel tussen de lokale mensen bevond. Van onze lokale begeleider Junior kregen we een rondleiding door de grootste sloppenwijk van Durban: Umlazi Township. Junior heeft zelf jarenlang in het onderstaande hutje gewoond en wist ons daardoor veel te vertellen over het leven in de sloppenwijk, de armoede en de criminaliteit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voordat we van Junior een rondleiding door de sloppenwijk kregen, kregen we een lunch bij zijn zus en nichtje thuis. Zij wonen samen met hun kinderen in het huis van hun overleden oma, iets buiten Umlazi Township. We kregen brood, spinazie, zoete aardappel, rijst en iets heel bijzonders…

Wil je weten wat voor bijzonders ik hier in Durban, aan de rand van Umlazi Township, te eten kreeg? Lees hier dan snel verder!

Deze blog is geschreven voor My Food Blog. Wat is het gekst dat jij ooit heb gegeten op reis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *