Reistips

Wat ik altijd meeneem in mijn dagrugzak

In deze blog vertel ik je wat ik standaard meeneem in mijn rugzak wanneer ik een excursie of een dagtrip ga maken. Wat kan er in jouw rugzak niet ontbreken?

Desinfecterende handgel

Ik kan echt niet zonder antibacteriële- of desinfecterende handgel wanneer ik buiten Europa op reis ben. In andere landen is het toch wat minder schoon dan in Nederland. Wat een uitvinding die handgel!

Een sjaal en een vestje

’s Morgens is het vaak nog fris en in de bus staat de airco vaak zo koud, dat het wel lijkt of het vriest. Een sjaal of een vestje is dan niet verkeerd!

Mijn knoopbroek

Ik zie je wel denken… wat is een knoopbroek?! Ik weet niet hoe het heet, maar het is een sarong in de vorm van een broek. Een wikkelrok, maar dan met pijpen. Misschien heet het wel een wikkelbroek, I don’t know… maar het is ideaal! Ik er afgelopen december twee in Sri Lanka gekocht en ik kan nu al niet meer zonder. Je knoopt hem even snel om – over je korte broek heen. Super handig als je het koud hebt of als je een tempel gaat bezoeken!

Eten en drinken

Een flesje water en een mueslireep of een koekje zit standaard in mijn tas. Je weet soms niet wanneer je gaat eten of wanneer je een leuk restaurantje tegen komt, dus ik heb altijd iets bij me om de ergste honger te stillen.

Telefoon & camera

Anders kan ik natuurlijk geen toffe foto’s maken voor de blogs en de instagram van Reissmurf

Wc papier

Haha! In veel landen ben ik blij als er een wc is en is het heel uitzonderlijk wanneer de wc schoon is. Wc papier is meestal toch net iets te veel gevraagd…

Zonnebrand

Tja… geen uitleg nodig toch?!

Een powerbank

Degene die dit heeft uitgevonden verdiend een lintje! Het zou immers super zonde zijn als je geen foto’s meer kunt maken, omdat je telefoon of camera leeg is. Koop een powerbank van – meer dan – 5000 maH, dan kun je je telefoon bijna twee keer volledig opladen!

Dit is het wel zo’n beetje – mijn standaard inhoud van mijn rugzak! Wat neem jij altijd mee? Ben ik iets belangrijks vergeten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *