Azië,  Vietnam

Vietnam | Wat te doen in Hoi An?

Hoi An is het leukste stadje van Vietnam. Geen chaotische en drukke stad zoals Ho Chi Minh stad, Hanoi en veel andere steden in Azië, maar een klein, rustig stadje dat in het centrum zelfs autovrij is. In Hoi An kun je lekker eten en veel lampionnen en knusse straatjes verwachten. Ben je benieuwd wat je kunt doen in Hoi An en waar je lekker kunt eten? Deze tips mag je niet missen!

Het authentieke Vietnam

Hoewel Hoi An een klein stadje is, kun je je er prima een paar dagen vermaken. Hoi An ligt in het midden van Vietnam, dus waarschijnlijk kom je er wel langs wanneer je een trip door Vietnam maakt. Als je er niet langs komt, lijkt het me verstandig je route even aan te passen, want ik vind echt dat je Hoi An niet mag missen! Vanuit Hue verbleef ik twee volle dagen in Hoi An en daarna ging ik door naar Da Nang waar ik het vliegtuig pakte naar Ho Chi Minh stad. Da Nang heeft ook een treinstation, dus ook met de trein is Hoi An goed te bereiken, al is vliegen soms net zo duur of zelfs goedkoper! Hoi An is niet getroffen door de oorlogen en daarom vind je hier het authentieke Vietnam.

Slenter door de Old Quater

Dit is waar het allemaal gebeurt in Hoi An, dit kun je niet missen! Hier vind je de lokale markt, heel veel leuke winkels en restaurants waar je lekker kunt eten. Het is het is hier druk met toeristen, maar dat maakt het gezellig en maakt hier helemaal niets uit. Overal hangen lampionnen en zie je gekleurde huisjes, dus slenter lekker door deze fijne straatjes.

 

Hoi An in het donker

Nouja, donker… als de zon onder gaat is het nóg gezelliger in Hoi An! Overal branden lichtjes en de vele lampionnen zijn sfeervol verlicht. ‘s Avonds is er een markt met leuke souvenirs, zijn alle winkels open en is het gezellig druk in de restaurants. Op het water varen bootjes en kun je een wenslichtje aansteken en deze in het water laten zakken. Het is een en al gezelligheid!

Laat je eigen kleding maken

Hoi An staat bekend om de goede kleermakers en schoenmakers. Is je lievelingsshirt versleten of was het jurkje dat je altijd al wilde hebben uitverkocht? Laat het hier namaken of ontwerp je eigen kleding. Dit is dé plek om het te doen en je zult er echt geen spijt van krijgen. Ik heb wel spijt dat ik het niet heb gedaan, want wat zag de kleding die mijn groepsgenoten hebben laten maken er gaaf uit!

Fiets door de rijstvelden

De stad ligt in een prachtige omgeving van rijstvelden en kleine dorpjes. Bij bijna elk hotel of hostel kun je fietsen huren, dus doe dit! Geniet van de omgeving of fiets naar het strand om lekker te luieren.

Geniet van het lekkere eten

In Hoi An heb je echt veel keus wat het eten betreft. Je kunt Vietnamees eten, maar ook pizza, pasta een lekkere hamburger of heerlijke vis.

Luieren bij Cua Dai

Vanuit Hoi An kun je gemakkelijk naar het strand. Vanaf het oude centrum is het ongeveer een half uurtje fietsen naar het strand Cua Dai. Ook hier langs de kust vind je koffie- en eettentjes. Perfect voor een dagje luieren.

Zoals je misschien wel aan mijn foto’s kunt zien, had ik niet het beste weer toen ik in Hoi An was. Oftewel: regen, regen en regen! Maar wees niet bang, zelfs dan is Hoi An mooi! Eigenlijk moet je nu wel een bezoek brengen aan Hoi An om te zien of dit inderdaad het mooiste stadje van Vietnam is. Laat je me weten of je het met me eens bent of niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *