Reistips

Trucjes tegen reisziekte

Misschien wist je het al, maar ik ben wagen- en zeeziek. Nee. Erg fijn is het niet tijdens het reizen. Na een lange rit moet ik meestal even zitten, in de frisse lucht en even bijkomen. Daarna ben ik de vervelende rit meestal al weer vergeten. Met de nadruk op meestal Zo kan ik me die ene reisdag in Guatemala nog heeel goed herinneren. Het was een échte reisdag, dus ik zat de hele dag in de bus. Het grootste gedeelte van deze reisdag reden we over hobbels, drempels en waren er veel – heel veel – bochten. Ik was goed ziek deze dag.

Ik gebruik altijd allemaal trucjes tegelijk om mijn reisziekte te voorkomen of in ieder geval te verminderen, maar welke nu echt helpt weet ik niet. Heb jij ook last van reisziekte? Probeer dan één (of meerdere) van deze trucjes, misschien werkt het en zo niet, dan heb je het tenminste geprobeerd

Limoenen

Nee. Niet om te eten, maar om aan te ruiken. Toen ik in 2011 op Cuba was kreeg ik de tip om limoenen te kopen en hier aan te ruiken. Nu was het op dat moment geen limoenenseizoen, dus na alle marktjes van Havana afgestruind te hebben, had ik eindelijk een paar limoenen gevonden!

Voorin zitten

Dit is waarschijnlijk het meest bekende ‘trucje’ tegen reisziekte. Voorin zitten helpt echt, maar dan moet je niet een leuke blog gaan lezen op Reissmurf, toffe vakantiefoto’s gaan bekijken of achterstevoren zitten om gezellig met je reismaatje te kletsen. Als je voorin zit helpt het pas wanneer je naar de weg kijkt. Ik rij altijd met de chauffeur mee en weet precies wanneer er geremd moet worden of wanneer er een bocht komt. Zo kan ik me er op ‘voorbereiden’ en wordt ik minder snel wagenziek.

Pilletjes

Deze ken je waarschijnlijk ook wel. Er zijn namelijk speciale pilletjes tegen reisziekte. Er zijn verschillende merken en soorten. Ik gebruik altijd homeopathische reistabletten, omdat ik niet tegen de gewone reispillen kan.

Kijk naar de horizon

Tegenwoordig probeer ik boottochtjes zoveel mogelijk te vermijden, maar soms ontkom je er niet aan. Kijk dan naar de horizon en vooral niet naar het golvende water!

Sluit je ogen

Liggen is niet altijd mogelijk natuurlijk, maar bij mij helpt het wel wanneer ik ga liggen, mijn ogen sluit en me concentreer op mijn ademhaling. Ik wordt dan niet misselijk of mijn misselijkheid neemt af. Misschien heb je een lief reismaatje bij wie je je hoofd even op zijn/haar schoot mag leggen. Je kunt ook je ogen sluiten en je concentreren op je ademhaling of pratende mensen achter je. Misschien val je wel in slaap en merk je niks van de vervelende reis!

Een watje in je oor

Ik heb eens ergens gelezen dat het helpt wanneer je een watje in je oor doet tijdens het reizen. Als je rechts bent doe je een watje in je linkeroor en ben je links doe je een watje in je rechteroor. Dit is om je evenwichtsorgaan af te leiden en ik doe dit altijd heel trouw, maar geen idee of het echt werkt!

Speciale bandjes

Bij sommige winkels, bijvoorbeeld de Hema of de ANWB, kun je speciale armbandjes kopen die zouden helpen tegen reisziekte. Deze bandjes drukken op een specifiek plekje op je pols en dit zou helpen om reisziekte te voorkomen.

Gember

Je hebt gemberpoeder, gembersiroop en gembercapsules. Het schijnt te werken…

Knijp tussen je duim en wijsvinger

Ben je toch echt heel erg misselijk geworden? Via via heb ik gehoord dat je hard – echt hard – moet knijpen in het stukje tussen je duim en je wijsvinger. Je misselijkheid zou verdwijnen als sneeuw voor de zon. Ik ken deze tip nog niet zo lang en heb het nog niet getest.

Nou… dit zijn mijn tips tegen reisziekte! Ik hoop dat je er wat aan hebt. Heb jij nog tips voor mij? Dan hoor ik het heel graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *