Azië,  Thailand

Thailand | Leuke en gekke bijgeloven

Thailand staat bekend om het Boeddhisme. De mooie tempels. Pittige noodle-soep. Parelwitte stranden in het zuiden. De treinreis van Chiang Mai naar Bangkok. Brommertjes. De bridge over the river Kwai. De gouden driehoek in het noorden. Maar daar ga ik het in deze blog niet over hebben Deze blog gaat over het bijgeloof in Thailand, want in Thailand kent men veel bijgeloven!

#1

Knip niet je haar op woensdag, dat brengt ongeluk! Op woensdag zijn dan ook de meeste kappers gesloten.

#2

Je wordt kaal als je binnenshuis een paraplu opent.

#3

Fluit je graag in de avond? Doe maar niet… je nodigt dan de geesten uit in je huis.

#4

Haal ’s avonds geen spinnenwebben weg, dan raak je al je geld kwijt. Je mag in de avond ook niet de vloer vegen, want dan veeg je al het geld weg wat je die dag hebt verdiend.

#5

Wil je verhuizen of ga je verbouwen? Plaats de wc niet vlakbij de voordeur, dit brengt ongeluk en veroorzaakt een scheiding. De voordeur van je huis mag zich nooit in het verlengde van de achterdeur bevinden, al het geld dat binnenkomt vliegt er even hard weer uit!

#6

Knip je nagels niet in het donker,  de geesten zijn dan bang dat je je snijdt of jezelf pijn doet.

#7

Loopt er een kikker je thuis binnen? Mazzelaar, dat brengt geluk!

#8

Weet je niet wanneer je je haar moet wassen? Lees dan even verder, want als je je haar op zondag wast, dan zul je lang leven. Was je je haar op maandag, dan krijg je geluk en veel geld. Als je je haar op dinsdag wast, ben je sterker dan je vijand, maar was je haar niet op woensdag! Was je je haar op donderdag, dan wordt je beschermd door engelen. Op vrijdag je haar wassen is ook prima, want dat is de goede dag en wanneer je op zaterdag je haar wast, zal alles succesvol verlopen.

Zo. Dit waren ze dan. Acht leuke en gekke bijgeloven uit Thailand. De mensen uit Thailand geloven in bijna alles! Ken jij nog een bijgeloof uit Thailand? En in welk bijgeloof geloof jij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *