Afrika,  Tanzania

Tanzania | 7 redenen om naar Tanzania te gaan

Tanzania is bekend om de te gekke safari parken, de Kilimanjaro, de Masai én om het exotische eiland Zanzibar. Je hebt er vast wel eens over gehoord, maar ben je door deze verhalen nog niet overgehaald om naar Tanzania te gaan? Lees dan even verder, want in dit artikel geef ik je 7 redenen om naar Tanzania te reizen!

#1 Kamperen in de Serengeti

Wanneer je een aantal dagen – of langer – op safari gaat, raad ik je aan om te gaan kamperen. ’s Avonds zit je dan gezellig rond het kampvuur en kun je de belevenissen van de dag met elkaar delen. Wanneer je ’s nachts in je slaapzak in je tentje ligt, hoor je de dieren op de achtergrond brullen. Het is erg primitief, maar wat een ervaring! Kijk niet raar op als er een vleermuis in de wc zit of er een gif groene kikker voor je tentje loopt. Is dat toch een beetje te dicht bij de natuur voor je? Geen probleem, in het wildpark zijn genoeg lodges waar je heerlijk kunt slapen.

#2 Koffie drinken aan de voet van de Kilimanjaro

De Kilimanjaro is letterlijk én figuurlijk het hoogtepunt van Tanzania. In de dorpjes aan de voet van de Kilimanjaro heb je een fantastisch uitzicht op de top van de hoogste berg van Afrika. In dit gebied wordt ook veel koffie verbouwd. Het is erg leuk om te zien hoe dit in zijn werk gaat en dan moet er natuurlijk ook geproefd worden!

#3 Op bezoek bij de Masai

De Masai is een van de bekendste nomadische volkeren die nog in Tanzania wonen. Een bijzonder kenmerk van de Masai is dat ze heel hoog kunnen springen. Het is echt ongelooflijk! Ze springen op hun slippers gemaakt van autobanden met gemak een meter de lucht in. Daarnaast is het interessant om te zien hoe de mensen hier leven.

#4 Maak een tussenstop op Zanzibar

Voor zon, zee en strand moet je echt op Zanzibar zijn! Ook als je niet zo’n strandmens bent, is Zanzibar geweldig. Je kunt uren shoppen in de kleine straatjes van Stone Town of snorkelen tussen de tropische vissen. Een paradijselijk eiland waar je met gemak een aantal dagen kunt relaxen.

#5 Lach naar de vrolijke mensen

De mensen in Tanzania zijn zo vrolijk en erg aardig. Er is geen reden om je onveilig te voelen in dit land. Als blanke toerist ben je al snel een bezienswaardigheid voor de lokale bevolking. Voor je het weet ben je omringd door lokale vrouwen die maar al te graag iets willen horen over het leven in Nederland!

#6 Fiets door de omgeving van Mto wa Mbu

Op de fiets leer je Tanzania echt goed kennen! Fiets door de kleine dorpjes, over de bananenplantages, door Lake Manyara en zwaai naar de enthousiaste kinderen die je onderweg tegenkomt.

#7 Zwaai naar de vissers op het Victoriameer

Het Victoriameer is het grootste meer van Afrika. Het ligt tussen Oeganda, Kenia en Tanzania. Rondom het Victoriameer bevinden zich vele dorpjes waar men leeft van de visvangst. Wanneer je over het Victoriameer vaart, zul je ook veel vissers tegenkomen die in de gekste bootjes op zoek zijn naar vis. Het is leuk om een klein boottochtje te maken over dit grote meer, want onderweg kom je veel vogels tegen en de vissers vinden het erg leuk om naar je te zwaaien.

Ik hoop dat ik je overtuigd heb, want Tanzania is echt super! Dus ik zou zeggen, let’s go! Heb jij nog een andere reden om naar Tanzania te gaan? Laat het weten in een reactie!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *