Azië,  Sri Lanka

Sri Lanka | Breng een bezoek aan het stadje Galle

Pasgeleden reisde ik drie weken door Sri Lanka – het land waar je álles hebt: bergen, groene natuur, theeplantages en gave watervallen in het binnenland en mooie stranden aan de kust. De laatste dag van mijn trip door Sri Lanka verbleef ik in Galle waar de Nederlanders in de 17e eeuw een groot fort bouwden. Dit is mijn favoriete stadje in Sri Lanka. Je moet (!) Galle bezoeken bij je trip in Sri Lanka en lees hier waarom!

Galle is een super leuk, klein stadje waar alles zich binnen het fort afspeelt. Alles in Galle is op loopafstand en door de smalle, meestal autovrije straatjes hangt er een hele fijne, gezellige sfeer. Verblijf één tot twee dagen in Galle, dan heb je voldoende tijd om alles te zien. Wanneer je een nachtje in Galle wilt verblijven, is het leuk om een logeeradresje te zoeken in het fort, zodat je midden in het centrum zit tussen alle restaurantjes en de leuke winkels. Ik sliep in Frangipani motel: een gezellig pension met een huiselijke sfeer, midden in het centrum, lieve mensen en ruime, leuke kamers!

Slenter door de leuke winkeltjes

Tijdens mijn tijd in Sri Lanka heb ik bijna het hele eiland gezien. Nergens kon ik leuke souvenirs kopen en ik was bang dat ik met lege handen thuis zou komen. Maar toen was er Galle! In Galle zijn super veel leuke winkeltjes met souvenirs, handgemaakte producten en kunstzinnige dingen. Als je hier niks leuks vindt….

In elk straatje zijn leuke winkels te vinden, maar hier deel ik er een paar die je echt niet mag missen:

  • The Three by TPV
  • Orchid House
  • Barefoot
  • Pedler’s Inn juwelier
  • Karma

Zonsondergang vanaf het fort

Je kunt een wandeling maken over de muren van het fort. Het fort is niet zo groot en het hele rondje rondom het fort is ongeveer 4 kilometer. Je kunt het beste beginnen bij de witte vuurtoren en onderweg kom je langs de klokkentoren. Omdat Galle fort aan drie kanten is omringt door de zee, is dit ook een perfecte plek om de zonsondergang te zien. Rond deze tijd is het gezellig druk op de muur!

Lekker eten in Galle fort

Ja. Je kunt echt heerlijk eten in de vele restaurants van Galle fort. Om eerlijk te zijn vond ik het eten in Sri Lanka over het algemeen niet erg goed, maar in Galle heb ik heerlijk gegeten! Restaurant tips:

  • The Harritage Cafe
  • Fort Fifty Inn – hier heb ik ontbeten met lekkere pannenkoeken en vers fruit!
  • Old Dutch Hospital – dit is het oude Nederlandse ziekenhuis waar verschillende restaurants in zitten waar je lekker kunt eten.
Ik hoop dat ik je overtuigd hebt om één of twee dagen in Galle te verblijven, want Galle mag je niet missen  tijdens je trip in Sri Lanka!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *