Azië,  Sri Lanka

Sri Lanka | 5x doen in Kandy

Kandy is de hoofdstad van de Centrale Provincie van Sri Lanka en sinds 1988 staat Kany op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Kandy ligt in een vallei en midden in het centrum is een groot meer. In het drukke Kandy is genoeg te beleven, dus lees hier wat je móét doen wanneer je in Kandy bent!

#1 Relaxen in de botanische tuin

Dit is niet het eerste waar je aan denkt bij het bezoek aan Kandy, maar het is een hele fijne plek om even te ontsnappen aan de drukte van de stad. Wandel over de mooi aangelegde paden en bekijk de honderden verschillende planten en bomen. Neem een boekje mee en ga hier even lekker ontspannen. Hoor je gepiep in de boom? Dat kan! Er kunnen namelijk vleermuizen zitten in de bomen, dus of het nu heel ontspannen is…. 😉

#2 Tempel van de tand

Denk je aan Kandy dan denk je tegelijkertijd aan de tempel van de tand. Althans… ik. De tempel van de tand is wel een van de meest bekende bezienswaardigheden van Kandy én de moeite waard! Deze boeddhistische tempel is erg bekend, omdat hier een tand van Boeddha zou liggen. Om de tempel in te gaan betaal je ongeveer 1000 LKR en, net als bij alle tempels van Sri Lanka, moet je hier je knieën en schouders bedekken voor je naar binnen gaat.

#3 Bahiravokanda Vihara Boeddhabeeld

Dit grote Boeddhabeeld is overal in de stad te zien, omdat dit grote beeld 27 meter hoog is én op een heuvel staat. Vanaf hier heb je ook een tof uitzicht over de stad!

#4 Wandel langs het meer

Het meer is hét herkenningspunt van Sri Lanka en is niet te missen wanneer je in Kandy bent. Je kunt een leuke wandeling rond het meer maken, zodat je je echt even kan onderdompelen in het drukke stadsleven van Kandy. Om 18:00 uur komen er veel dieren naar het meer, zoals veel vogels, vleermuizen en schildpadden, dus als je de mogelijkheid hebt om rond deze tijd naar het meer te gaan, is het een aanrader! De vleermuizen zijn hier trouwens gigantisch, dus schrik niet!

#5 Ga naar de lokale markt

Een markt is altijd en overal leuk, dus ook in Kandy! Hier worden groente, fruit, vis, vlees en andere spullen verkocht en het is er altijd druk! Maar wel erg leuk. De markt ligt achter het busstation van Kandy, aan een druk pleintje. Het was even zoeken, maar de geur van verse vis wees ons de weg naar de markt 😉

Kandy is een grote stad met veel, drukke straten en veel winkels. Naast alle bezienswaardigheden is het ook hartstikke leuk om hier een middagje doorheen te lopen en te kijken wat voor gekke spulletjes ze allemaal verkopen!

Lekker eten

  • Secret Alley – dit restaurantje zit, zoals de naam al doet vermoeden, in een klein steegje aan een drukke straat. Je kunt hier lekker én gezond lunchen met verse sapjes, smoothies en gezonde gerechten zoals avocado met toast en een gezonde clubsandwitch
  • Empire Café – is leuk voor de lunch én voor diner. Het is hier ‘s avonds wel druk, dus zorg dat je reserveert of dat je op tijd bent! Ik heb hier de open wrap gegeten, deze was heerlijk! Het is een erg gezellig restaurantje met vrolijke kleurtjes.
  • Natural Coffee – hier móét je koffie drinken als je van koffie houdt! Echte bonenkoffie en lekkere wafels, hhhmmm lekker!
  • Bamboo Garden – een super leuk restaurant om te dineren met een veelzijdige kaart en een gaaf uitzicht over de stad.

Nog een tip om te winkelen: de Earthbound Shop is een leuk winkeltje. Hier maken ze allerlei souvenirs van gerecycled materiaal, zoals onderzetters van oude kranten.

Veel plezier in Kandy! Wat mag volgens jou op het lijstje niet ontbreken?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *