Europa,  Spanje

Spanje | Dit moet je doen tijdens een citytrip in Sevilla

Sevilla is een van de warmste plekken in Europa en uitstekend voor een citytrip in de winter! Ga niet in de zomer, want dan kan het er wel zo’n 40 graden zijn. Ik was er in de winter en zat heerlijk op een terrasje in de zon, terwijl het weer in Nederland lekker Hollands was 😉 In Sevilla kun je veel doen en zien, hier geef ik je mijn tips!

Ik was bijna vier volle dagen in Sevilla, maar in drie dagen heb je eigenlijk wel genoeg tijd om de stad te verkennen, tapas te eten én van de zon te genieten.

Een cappuccino met een geweldig uitzicht

Het Metropol Parasol is een modern bouwwerk uit 2011 en heeft ook wel de bijnaam ‘de paddenstoel’. Het kunstwerk is bijna 30 meter hoog en vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad! Het Metropol Parasol ligt net buiten de wijk Santa Cruz en voor €3 kun je hier omhoog. Boven zit een restaurant en als je je ticket daar inlevert krijg je een euro korting op je bestelling. Ga er lekker in het zonnetje zitten met een cappuccino en geniet van het uitzicht!

Bekijk Sevilla van bovenaf

Naast de Metropol Parasol is ook de Giralda toren een perfecte plek om Sevilla van bovenaf te bekijken. De Giralda toren is een klokkentoren van 104 meter hoog en bevindt zich naast het kathedraal. Het kaartje kost €8 en hiermee kun je het kathedraal bekijken én de toren beklimmen – allebei zijn de moeite waard! Nog twee leuke weetjes: 1. De kathedraal is het derde grootste kerkgebouw van Europa en het grootste gotische kerkgebouw ter wereld 2. De Giralda toren heeft geen traptreden om omhoog te komen, maar hellingen. Vroeger moest je namelijk ter paard de Giralda toren omhoog om een echte Sevillaan te worden, grappig he!

Plaza de España

Je hoeft maar iets te lezen over Sevilla en je ziet wel een plaatje van het Plaza de España – en terecht! Het plein is halfrond en om het plein ligt een gracht. Langs het plein zijn allemaal nisjes gemaakt met bijzondere tegels en bankjes. Deze nissen representeren de vijftig provincies van Spanje. Er zijn vier bruggetjes die prachtig zijn versiert met tegels. De gebouwen die er staan worden gebruikt door de overheid, maar dat maakt ze niet minder mooi.

Tapas eten bij verschillende restaurants

In Sevilla kun je er niet omheen: tapas! Elk restaurant heeft tapas op het menu, dus als je van tapas houdt, kun je je hart ophalen! In Sevilla zijn erg veel goede restaurants, dus de kans is groot dat je lekker eet.

De leukste winkelstraatjes

De calle Sierpes, calle Tetuán en calle Velázquez zijn leuke winkelstraten met bekende modeketens. Vergeet niet af en toe een zijstraatje in te lopen, want hier vind je de leukste, kleine winkeltjes.

Tip: Ga een ijsje eten bij Amorino en ze maken er een echt kunstwerk van – en het is nog lekker ook!

Typisch Spaans: stierenvechten

Deze stierenarena wordt nog steeds gebruikt voor stierengevechten. Hoewel stierenvechten niet echt mijn ding is, is het toch leuk om de arena te zien en ook dit stukje van de Spaanse cultuur mee te pikken op je citytrip. Als je niet naar binnen wilt, is de buitenkant van het gebouw ook de moeite waard.

Dit waren mijn tips voor Sevilla! Geniet van het weer, de tapas, de ijsjes, het mooie uitzicht en de mooie bouwwerken! Laat in een reactie weten wat jij van Sevilla vindt!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *