Afrika,  Kenia,  Tanzania

Bucketlist | Slapen in een wildreservaat

Wakker worden met zonsopkomst, brullende leeuwen en trompetterende olifanten – is dat niet een droom van iedere avonturier? Tijdens mijn reis door Kenia en Tanzania heb ik drie weken gekampeerd, waarbij ik veel nachten heb doorgebracht in een wildreservaat. Waarom slapen in een wildreservaat op je bucketlist moet staan? Dat vertel ik je hier!

Slapen in een wildreservaat of een National Park is iets wat iedereen minimaal één keer in zijn leven gedaan moet hebben. Tijdens mijn reis door Kenia en Tanzania heb ik mijn tentje op de meest bijzondere plekken mogen opzetten. Zo bracht ik de kerstdagen door in Samburu NP in Kenia, dat ongeveer twee keer zo groot is als Amsterdam en vierde ik oud en nieuw in de Serengeti in Tanzania dat meer dan een half keer zo groot is als Nederland. Deze natuurgebieden worden dan wel een National Park genoemd, maar een park is het zeker niet. Nee, dit is het echte wildlife.

Stilte

Na de hobbelige rit door het wildreservaat ben je er: de plek waar je de nacht door gaat brengen! Onderweg heb je vast al veel wilde dieren kunnen spotten en nu is het tijd om je tent op te gaan zetten, voordat het donker wordt. Luister eens goed: je hoort niets! Geen ambulance met luide sirenes, geen trein, geen schreeuwende kinderen, geen auto die veel te hard door je straat rijd en niet die ene buurman die altijd zo hard door de hele buurt te horen is. De stilte is zo bijzonder.

Back to the basic

Na uren door het wildreservaat te hebben gereden zit er zand in je oren, heb je zand in je haar en zijn je voeten vast niet meer zo wit als ze vanochtend waren. Een lekker warme douche zit er niet in, want je bent in de middle of nowhere – in the bush. Ook geen elektriciteit, geen lekker bed met een ultra zacht matras en geen toilet, maar een gat in de grond. Maar je bent wel op een bijzondere, magische plek!

Het kampvuur: niet alleen voor de gezelligheid

Als je tent eenmaal staat en je je bed hebt klaargemaakt voor de nacht, is het tijd om gezellig bij het kampvuur te zitten. Tijd om de dag door te nemen, verhalen en ervaringen te delen en te praten over de toffe dieren die jullie die dag hebben gezien. Een kampvuur is daarbij natuurlijk erg gezellig én lekker warm, maar daar is hij niet alleen voor bedoeld. Na het avondeten zul je al vroeg in je bed kruipen, omdat je vast vroeg bent opgestaan die dag en iets ondernemen erg lastig is zonder licht. Het kampvuur zorgt er dan voor dat de wilde dieren op afstand blijven. Want eerlijk is eerlijk: je slaapt niet op een camping met een hekje er omheen. Toch kun je gerust gaan slapen, want meestal zijn er wel bewakers die ‘s nachts op de uitkijk staan.

Wakker worden met zonsopgang

Ik heb nog nooit zo lekker geslapen als hier in mijn tent, onder de sterrenhemel met de dierengeluiden op de achtergrond. Al vroeg in de ochtend verschijnen de eerste zonnestralen door de tent en is het tijd om de dag te beginnen. Er is niets mooiers dan je tent uitstappen en aan de overkant van de rivier olifanten zien te badderen. Tijd om de tent af te breken, te ontbijten en op naar de volgende, bijzondere kampeerplek!

Ik hoop dat ik je heb kunnen overtuigen om kamperen in een wildreservaat op je bucketlist te zetten. Voor mij was dit een van de meest bijzondere ervaringen die ik tot nu toe heb mogen meemaken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *