Lifestyle

Reisdilemma’s

Geen camera mee op reis (ook geen smartphone met camerafunctie) OF je hele vakantie door de lens van je camera beleven?

Ik kies ervoor, na hééél lang twijfelen, om mijn camera thuis te laten. Ik ben dol op het maken van foto’s op reis. Een foto is immers een eeuwige herinnering en het is natuurlijk super leuk om je vakantie te kunnen delen met vrienden en familie (en op mijn blog!) aan de hand van foto’s en filmpjes. Toch vind ik een herinnering in mijn gedachten het aller belangrijkst. Ik ben er geweest, heb het gezien en heb er in mijn gedachten een gevoel en een verhaal bij. Ik wil niet de hele vakantie alleen door de lens van mijn camera kijken, want dan beleef ik mijn reis veel minder intens en kan ik veel minder genieten van het moment, dus als ik moet kiezen blijft mijn camera thuis!

Alleen een kleine handtas mee op reis OF de hele reis een een extra grote koffer mee nemen?

Deze is stiekem nog lastiger dan het eerste dilemma… ik kan niet kiezen! Ik vind een handtas wel wat klein, want dan kun je echt bijna niks meenemen! Ik heb altijd te veel mee als ik op reis ga, want toch loop ik vaak in dezelfde kleding en ik kom altijd wel thuis met enkele kledingstukken die ik de hele reis niet heb aangehad. In die zin kan ik dus wel een kleine koffer mee, maar een handtas?! Kan ik niet een extra grote koffer meenemen die ik dan voor een kwart vul met kleding etc? Mag dat ook? Ik kan niet kiezen, echt niet! In sommige landen kun je gemakkelijk kleding en toiletartikelen kopen, dus dan is het gemakkelijker om wat minder van huis mee te nemen, maar in sommige landen ook niet…. Ik moet kiezen, dus ik ga kiezen voor de extra grote koffer die ik voor een kwart vul 😉 hahaha!

Bergen OF strand?

Ik ben wagenziek – Ja. Super handig tijdens het reizen – dus ik hou niet zo heel erg van de bergen wanneer ik in de bus zit 😉 na een uurtje bijgekomen te zijn van de rit vol bochten en gerem, kan ik wel van het uitzicht genieten en dan hou ik van de bergen! Het strand daarentegen vind ik ook heerlijk. Lekker luieren, zwemmen, volleyballen, super veel boeken lezen en daarna thuiskomen met een koffer vol zand.

Ik kies uiteindelijk toch voor de bergen, want het uitzicht is meestal prachtig!

Met je winterkleding op een tropisch strand OF in je zwemkleding op de skipiste?

Ik heb het weer moeilijk gemaakt! Ik heb het liever warm dan koud, dus ik wil wel – eventjes – met mijn winterkleren op het strand zitten. Alhoewel het me ook wel erg gaaf lijkt een keer – heeeel even – te skiën in mijn bikini… maar bbbrrrr wat is dat koud!

Op reis altijd kamperen OF altijd in een luxe hotel verblijven? Let hierbij niet op de prijs, maar op je voorkeur!

Dit keer heb ik het mezelf makkelijk gemaakt. Als je me een beetje kent, weet je waarom… ik ben namelijk dól op kamperen! Het liefst ga ik altijd kamperen en dan zo primitief mogelijk. Stinkende wc’s – of gaten in de grond -, koude douches, gammele stoeltjes, een hard matje en vieze beesten… ik hou er gewoon van!

Met je tentje slaap je op de leukste, gekste en mooiste plekken – dat is toch te gek?!

Afrika OF Azië?

Als je mij een beetje kent – of mijn blogs een beetje hebt gelezen – kun je vast mijn antwoord op dit dilemma wel raden 😉 Zonder twijfel Afrika! Hier heb ik stiekem mijn hart verloren. Waarom? Tja, de mensen zijn erg vriendelijk en het leven is zo eenvoudig. Men is blij met niets en dat is geweldig om te zien, de kinderen zijn lief en de wilde dieren zijn fantastisch! Je bent echt in een totaal andere wereld. Op straat is het altijd druk met markten, dieren en bewoners en dan zie je de gekste dingen: geiten achter op een fiets, een kruiwagen vol bananen, een kruiwagen met zes matrassen… je komt het allemaal gewoon tegen. In Gambia is mijn liefde voor Afrika ontstaan. Lees hier meer over in deze blog.

Voorafgaand aan je reis alles (alles!) weten OF voorafgaand aan je reis helemaal niets (!) weten?

Ik vond het weer eens tijd voor een lastig dilemma, waar ga ik nu weer voor kiezen?!

Ik vind het altijd wel fijn om ‘een beetje’ te weten wat me te wachten staat. Bijvoorbeeld wat er voor de volgende dag op de planning staat, hoelaat we willen vertrekken en hoelang het rijden is naar de volgende bestemming. Ik maak graag plannen voor de dag en ik zoek graag uit wat er in een bepaalde stad voor bezienswaardigheden zijn en waar je lekker kunt eten. Ik zou niet graag álles willen weten. Dan weet ik vooraf al precies wat ik allemaal ga doen, wat ik ga eten, welke mensen ik ontmoet… lijkt me ook lastig te onthouden trouwens 😉 De onverwachte dingen maken de dag (of de reis) altijd extra leuk, maar ik zou het ook heel lastig vinden om vooraf helemaal niets te weten over de hele reis of over de volgende dag… Twijfel, twijfel, maar ik kies er dan toch voor om vooraf helemaal niets te weten. Verrassingsreizen zijn helemaal hip tegenwoordig toch?!

Drie keer per jaar een weekje weg OF in één keer drie weken op reis?

Hmmm… lastig! Een vakantie is altijd iets waar ik al ver van tevoren naar uitkijk. Ik leef echt naar een vakantie toe en als dit drie keer per jaar kan, is dat natuurlijk hartstikke leuk! Maar wanneer je maar een week hebt om op reis te gaan, heb je niet echt de mogelijkheid om een verre reis te maken. Met twee reisdagen hou je maar vijf dagen over om écht van je vakantie te genieten – dan is Azië of Zuid-Amerika wel erg ver voor zo’n korte tijd… In drie weken achter elkaar is dit natuurlijk veel beter te doen!

Maar waar ga ik nu voor kiezen? Ik ben echt dol op verre reizen, maar ik kies dan toch voor drie keer per jaar een weekje weg. In drie weken kun je geen hele rondreis maken door een land, maar je hebt altijd de mogelijkheid íets van een land te zien! Het is gewoon zo fijn om naar een vakantie toe te leven en er echt naar uit te kijken. Bestemmingen iets dichterbij zijn ook erg leuk toch?!

In de file met de auto OF vertraging met het vliegtuig?

Het is allebei echt super vervelend. Als je met de auto in de file staat, heb je het idee dat je iets vooruit gaat als je af en toe heel langzaam kunt rijden. Je kunt ook lekker om je heen kijken, de radio hard zetten en de mensen in de auto naast je even goed observeren. Vertraging met het vliegtuig kan eigenlijk op verschillende manieren. Soms weet je al ver van tevoren dat je vlucht vertraging heeft en kun je dus een paar uurtjes langer in die leuke stad blijven of op het strand blijven liggen – tenzij het je heenvlucht is natuurlijk 😉 Je kunt er ook op het vliegveld pas achter komen… dan moet je nóg langer op die oncomfortabele stoeltjes zitten of nog vaker een rondje lopen over het vliegveld. Je kunt dan wel iets te drinken kopen, naar het toilet gaan en lekker mensen kijken. De derde mogelijkheid is dat je vlucht vertraging oploopt als je al in het vliegtuig zit en klaar bent om te vertrekken. Dit is wel de vervelendste, want een vlucht duurt meestal al lang en nu zit je nog langer in het vliegtuig! De mensen naast je heb je al lang bekeken en buiten valt ook niet veel te zien…

Maar om een lang verhaal kort te maken: ik sta toch liever in de file met de auto, maar gelukkig hebben wij hier in het noorden van Nederland niet vaak files 😉

De Pacaya vulkaan in Guatemala beklimmen OF op safari in de Serengeti in Tanzania?

Kun je niet kiezen? Lees dan hier mijn blog over de beklimming van de Pacaya vulkaan en snuffel even rond op mijn site, want daar vertel ik hier en daar iets over de safari!

Maar nu moet ik natuurlijk ook nog kiezen! Ik maakte een rondreis door Kenia en Tanzania en ben daarbij heel vaak op safari geweest. Ik heb al zoveel wilde dieren gezien, dat ik twijfel of het nu weer leuk zal zijn om op safari te gaan, ook al is het al drie jaar geleden. De Pacaya vulkaan heb ik natuurlijk ook al beklommen, zal dat voor een tweede keer leuk zijn?

Oke, ik ben er uit! Ik ga voor de safari, omdat het toch altijd leuk is om wilde dieren te zien – denk ik – en ik natuurlijk dol ben op Afrika! De Pacaya vulkaan is ook echt een aanrader als je in Guatemala bent, maar ik denk dat het voor een tweede keer toch minder leuk is.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *