Europa,  Turkije

Istanbul | 8x doen in Istanbul

Bij een stedentrip denk je waarschijnlijk aan Barcelona, Praag, Valencia of Londen, maar in deze blog geef ik je 8 redenen om een stedentrip naar Istanbul te maken! Istanbul is namelijk een te gekke stad om een paar dagen te zijn, dus lees snel verder en geniet met me mee!

#1 Winkelen in de Grote Bazaar

De bazaar is dé plek om super leuke souvenirs te scoren, zoals typisch Turkse theeglazen, zilveren sieraden, waterpijpen, kleden en schattige onderzetters. Ik ben in het buitenland altijd dol op markten, want zo kom je echt tussen de locals. Het is hier wel normaal om af te dingen, dus geneer je niet en afdingen maar!

#2 Europees winkelen in de Istiklal Cadessi

In deze moderne winkelstraat kun je je helemaal uitleven als je van shoppen houdt. Je vindt hier grote winkelketens, maar ook kleine typisch Turkse winkeltjes en hippe cafés en restaurantjes.

#3 Galatatoren

Beklim de Galatatoren en beleef het letterlijke hoogtepunt van Istanbul! Je hebt hier een prachtig uitzicht over de hele stad, maar zorg dat je er op tijd bent, want in de middag staat er vaak een lange rij. Rondom de toren vindt je gezellige terrasjes en leuke winkels.

#4 Bestel Testi Kebab

Testi Kebab is een gerecht van gestoofde groente en vlees en wordt geserveerd in een kruik. De kruik wordt aan tafel kapot geslagen, wat op zich al een heel spektakel is om te zien en na deze leuke manier van serveren kun je heerlijk genieten van het eten, want het is echt heel lekker!

#5 Blauwe Moskee

De bekendste moskee van Istanbul is echt een bezoekje waard. Deze moskee wordt ook wel de Sultan Ahmetmoskee genoemd, maar door de vele blauwe tegeltjes wordt deze moskee vaak de Blauwe Moskee genoemd. Het is wel belangrijk dat je als vrouw een hoofddoek draagt of met een sjaal je hoofd bedekt. Als je zelf geen hoofddoek of sjaal bij je hebt, kun je er ook een lenen bij de ingang van de moskee.

#6 Galatabrug

Op deze brug staan elke dag tientallen mannen met grote hengels te vissen en vanaf de brug heb je mooi zicht over de Bosphorus.

#7 Basilica Cisterne

Het gezonken paleis is het verborgen pareltje van Istanbul, want deze plek lijkt uit een sprookje te komen. Deze pilaren en bogen in deze zesde-eeuwse wateropslagplaats zijn verlicht waardoor het een magische plek is. Er zijn ook twee Medusahoofden te zien waarvan de afkomst niet bekend is, hoe tof is dat! Misschien komt deze plek je bekend voor? Dat klopt als je de James Bond film ‘From Russia With Love’ hebt gezien, want een aantal scènes zijn hier opgenomen.

#8 Ontdek de stad op de fiets

Eigenlijk probeer ik overal waar ik ben eens te fietsen, want ja: ik ben en blijf een echte Nederlander! In Istanbul kun je op veel plekken een fiets huren, maar ik ben via Bajabikes met een gids op pad geweest, zo leer je meer over de stad en kom je op plekken waar je anders niet snel komt.

 

Veel plezier in Istanbul. Je zult het misschien niet verwachten, maar het is echt een leuke stad voor een citytrip!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *