Ecuador,  Zuid-Amerika

Ecuador | Schommel in de wolken bij Casa del Arbol

Schommelen op 2640 meter hoogte? In Ecuador kan het! Het Andes gebergte loopt door het midden van Ecuador van noord naar zuid en daar kun je niet omheen. Wanneer je door Ecuador reist zul je bijna de gehele reis door de bergen reizen. Je zult misschien last krijgen van hoogteziekte en gek worden van de bochten als je van de ene plek naar de andere reist, maar het heeft ook veel voordelen. Zo kun je na elke bocht genieten van een fantastisch uitzicht over het dal, zijn er veel watervallen en vulkanen te vinden en kun je schommelen in de wolken mét een tof uitzicht. Durf jij het aan?

Een bijzondere boomhut

Casa del Arbol betekent letterlijk ‘de boomhut’ en ligt op een heuvel achter het stadje Baños. Aan de boomhut hangen twee schommels waarmee je letterlijk in de wolken kunt schommelen, hoe tof is dat? Zorg dat je een travelbuddy hebt die een mooie foto van je kan maken en geniet van het uitzicht!

Hoe kom je er?

Vanuit Baños worden er tourtjes naar Casa del Arbol aangeboden voor ongeveer 8 dollar per persoon. In een half uur rijd je ongeveer 12 kilometer zigzaggend met een toeristenbusje naar Casa del Arbol. Hier krijg je vrije tijd om foto’s te maken en rond te wandelen voor je weer met het busje terug naar Baños gaat. Je kunt er ook voor kiezen om met de lokale bus naar deze boomhut te gaan. De bus rijdt vier keer per dag in een uur naar Casa del Arbol en kost een dollar per persoon. Check van tevoren wel even goed om welke tijden de bus terug gaat naar Baños om misverstanden te voorkomen.

Zelf heb ik een taxi genomen naar de boomhut met een aardige taxi chauffeur die vaak even stopte om een foto te maken van het mooie uitzicht. Vanuit de taxi zag ik een groepje mensen vanuit Baños naar Casa del Arbol wandelen. Dit is ook een optie, als je een goede conditie hebt. Je doet er ongeveer twee uur over om bij de boomhut te komen en het is een behoorlijke klim, maar vast een bijzondere ervaring!

Hemelse koffie

Ben je klaar met schommelen en heb je de perfecte Instagram foto gemaakt? Stop op de terugweg naar Baños dan nog even bij Café del Cielo (café van de hemel) voor een goede koffie of een heerlijke smoothie met een fantastisch uitzicht over Baños!

Heb jij helemaal geen last van hoogtevrees? Ga tijdens je reis door Ecuador dan ook schommelen bij de TelefériQo in Quito en schommel op 4100 meter hoogte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *