Ecuador,  Zuid-Amerika

Ecuador | Dit neem je mee naar de jungle

Op het moment dat ik de trip naar het regenwoud in Ecuador had geregeld, kwam bij mij gelijk de vraag: ‘wat neem ik mee?’ Op internet las ik van alles over bloedzuigers, afritsbroeken, anti-insect sokken, larven onder je huid en speciale blouses. Veel dingen die ik heb gelezen zijn naar mijn idee onnodig, dus wat écht handig is om mee te nemen naar de jungle vertel ik je vandaag!

Het Amazonegebied rondom Tena

Allereerst wil ik graag zeggen dat dit artikel volledig gebaseerd is op mijn ervaringen. In het regenwoud in andere landen zijn de omstandigheden misschien wel anders en als je verder de jungle in gaat, zijn de omstandigheden en benodigdheden misschien ook wel weer heel anders, dus hou daar rekening mee!

Mijn junglekleding

Afritsbroeken, anti-insect sokken en mugwerende blouses zijn naar mijn mening niet nodig. Mijn junglekleding bestond uit:

  • Regenlaarzen – deze kreeg ik bij de accommodatie. Neem oude schoenen mee die vies mogen worden als je geen regenlaarzen te leen krijgt (en misschien lange sokken tegen kriebelige beestjes).
  • Een dunne, lange broek die eventueel vies mag worden.
  • Ik droeg gewone T-shirts met korte mouwen, dus niks speciaals!
  • Een regenjas of regenponcho – maar net wat je het handigst vindt. Ik koos voor een regenjas, maar voor beide zijn voor- en nadelen te bedenken 😉
  • Zwemkleding – voor als je leuke activiteiten gaat doen op de Napo rivier of gaat zwemmen bij een toffe waterval.
  • Een warme trui – als het regent koelt het behoorlijk af en dan is een lekkere, warme trui niet verkeerd.

Tips

Ik maakte me voorafgaand aan de reis best druk over de kleding die ik mee moest nemen naar de Amazone, maar achteraf bleek dat helemaal niet nodig! Als je een lange, luchtige broek meeneemt en eentje extra voor het geval je een wandeling moet maken in de regen (ik hoop het niet voor je!) en je even checkt of je regenlaarzen van de accommodatie kunt lenen, ben je al een heel eind. Er zijn nog een aantal dingen die handig zijn om mee te nemen:

  • Een waterdicht zakje voor je telefoon voor het geval je toch in een enorme regenbui terecht komt.
  • Zonnebrand – dit geldt eigenlijk voor heel Ecuador, want zo dicht bij de evenaar is de zon erg fel.
  • Deet van 40% of 50% – eerlijk gezegd heb ik het niet eens veel gebruikt in het regenwoud. Misschien was het er het seizoen niet voor, maar neem het wel mee voor het geval dat.
  • Een waterdichte zak om je dag rugzak in te doen of nog handiger: een waterdichte rugzak!

Waar overnacht je?

Kijk van tevoren goed waar je overnacht, hoe ver je de jungle in gaat en wat de accommodatie te bieden heeft. Heb je een primitieve accommodatie? Denk er dan om dat je wellicht geen (warme) douche hebt en waarschijnlijk ook geen elektriciteit. Neem bijvoorbeeld een powerbank, extra accu van je camera en een zaklamp mee. Ga je echt helemaal to the basic en ga je kamperen? Denk dan aan een klamboe, lakenzak en toiletpapier!

Laat je niet tegenhouden om naar de jungle te gaan – ik vond het het mooiste stukje van Ecuador! Ben je al eens naar de jungle geweest en heb je nog tips? Laat een reactie achter, zo kun je ook anderen helpen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *