Ecuador,  Zuid-Amerika

Ecuador | Dit moet je doen in Quito

De hoofdstad van Ecuador en de hoogste hoofdstad van de wereld: Quito! Quito ligt op 2850 meter hoogte en voor veel mensen is dit het startpunt van de reis door Ecuador. In Quito kun je de vier seizoenen in één dag meemaken en je vind er knusse kleurrijke straatjes, koloniale gebouwen, maar ook moderne gebouwen en winkelcentra. Quito is een perfect begin van je reis door Ecuador en deze vijf dingen moet je er zeker doen!

#Uno – Centro historico

Het oude centrum van Quito is het centro historico. Hier vind je klassieke gebouwen, knusse straatjes en veel gezellige pleinen. De bekendste pleinen zijn: Plaza Grande (Plaza de la Independencia), Plaza San Fransisco en Plaza Stanta Domingo. Bij Plaza San Fransisco vind je een prachtige kerk en als je deze van binnen bewonderd hebt, kun je bij het restaurant links lekker genieten van een cappuccino of een vers sapje.

#Dos – De stad van bovenaf

El Panecillo is de heuvel die direct naast het historisch centrum ligt. Op de top van deze heuvel vind je een groot standbeeld: ‘La Virgen de Quito’ – dit kan niet missen! Ik heb gelezen dat er berovingen voor kunnen komen op de trap naar boven, maar ik heb geen idee of dit nu nog steeds het geval is. Ik nam in ieder geval de taxi naar dit mooie uitzichtpunt.

#Tres – Schommel op de mooiste plek van Ecuador

Als je al het een en ander over Ecuador hebt gelezen, weet je vast dat er in Baños een hele bekende schommel is bij Casa del Arbol. Deze schommel staat volgens velen op het mooiste plekje van Ecuador, omdat je een prachtig uitzicht hebt als je schommelt. Ik vind echter dat de schommel op de mooiste plek van Ecuador bij de TelefériQo te vinden is! De TelefériQo is een kabelbaan die je voor $8 naar 4100 meter hoogte brengt. Boven heb je een super mooi uitzicht over Quito en hier vind je ook een te gekke schommel. Het mooiste is om op een heldere dag naar de TelefériQo te gaan. Meestal heb je in de ochtend een strak blauwe lucht in Quito en wordt het later op de dag bewolkt.

#Quatro – Zet een ei op een spijker

Quito ligt op ongeveer drie kwartier rijden van de evenaar, afhankelijk van de verkeersdrukte. Er zijn twee leuke, toeristische plekken waar je de magie van de evenaar kunt beleven: Ciudad Midad del Mundo en Museo de Sitio Intiñan. Midad del Mundo is bekend om het grote monument, maar het grappige is dat dit monument niet op de evenaar is geplaatst. Iets verderop, bij het Intiñan museum, kun je écht op de evenaar staan! Hier krijg je een leuke gids en kun je proefjes doen, zoals balanceren op de evenaar, een ei op de kop van een spijker leggen en kun je zien hoe het water draait op de evenaar. Ik ga je niet verklappen wat de proefjes precies zijn – het leukst is natuurlijk om dit zelf te ontdekken! Eeennn: wist je dat je op de evenaar een kilo lichter bent?

#Cinco – Niet te missen

De Basilica del Voto Nacional is een kerk die niet te missen is. Je zult hem zien als je op de heuvel bij El Panecillo staat, maar ook als je op 4100 meter hoogte aan het schommelen bent. Het leuke aan deze basiliek is dat de lokale reptielen en amfibieën aan de buitenkant zijn afgebeeld. Zo kun je stenen leguanen, schildpadden en krokodillen zien – hele bijzondere details dus! Als je Quito nog niet genoeg van bovenaf hebt gezien, kun je deze basiliek beklimmen via een klein trapje. Het uitzicht is wederom fantastisch!

Dit waren mijn hoogtepunten van Quito die ik in één dag heb bezocht. Quito is een te gekke start van je reis door Ecuador – veel plezier en geniet!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *