Lifestyle

DIY | Wereldkaart met labels

Als ik niet op reis ben, lees ik over reizen, praat ik over reizen, blog ik over reizen en kijk ik naar reisfoto’s en reisprogramma’s. Een wereldkaart mag dan ook niet ontbreken in het huis van een echte Reissmurf, vind ik. Ik maakte mijn eigen wereldkaart met persoonlijke foto’s. Lees snel verder, want dan heb jij binnenkort ook een te gekke wereldkaart aan de muur hangen!

Wat heb je nodig

  • Een kurkplaat of een prikbord van kurk (bijvoorbeeld van de Xenos)
  • Een wereldkaart (ik maakte hem zelf met zwarte verf op een groot vel wit papier)
  • Lijm
  • Labels (bijvoorbeeld van de Hema)
  • Punaises in de kleuren die jij leuk vindt
  • Wol (om je labels aan op te hangen, dit kan natuurlijk ook een ander leuk, gekleurd touwtje zijn)
  • Je favoriete reisfoto’s

Aan de slag!

1. Ik maakte mijn wereldkaart zelf op een groot vel papier. Wat is de wereld groot als je de contouren helemaal moet natekenen Het was even een werkje, maar ik ben er trots op – lijkt hij op de wereld of lijkt hij op de wereld? Ik tekende met potlood en kleurde de tekening in met zwarte verf. Natuurlijk kun je ook ‘gewoon’ een poster van de wereld kopen in de kleuren die je leuk vindt. Op internet zijn er genoeg te vinden!

2. Plak de wereldkaart op de kurkplaat of het prikbord. Dit kun je het beste doen met een lijm stift, zodat je niet van die lelijke lijmvlekken krijgt.

3. Print je favoriete reisfoto’s uit op de juiste maat. Mijn labels zijn 8×4 cm, dus ik heb ervoor gezorgd dat mijn foto’s 6×4 cm werden, zodat ze mooi op de label passen. Gebruik foto’s die in de lengte zijn genomen, zodat de foto mooi blijft en je de foto niet te veel hoeft bij te snijden. Ik heb mijn foto’s op gewoon A4 papier geprint en tot nu toe zien ze er nog mooi uit! Ik heb ervoor gekozen om uit elk land een foto uit te printen en deze op een label te plakken. Zo kan ik bijhouden waar ik allemaal ben geweest én zie ik gelijk mijn favoriete herinnering uit dat land.

4. Je kunt er voor kiezen om nog iets op de achterkant van de label te schrijven, bijvoorbeeld de datum van de reis, je favoriete herinnering of de steden die je tijdens de reis allemaal hebt bezocht. Ik heb alleen de naam van het land op de achterkant geschreven.

5. Hangen maar! Als je alle foto’s op de labels hebt geplakt en iets leuks op de achterkant hebt geschreven, is het tijd om je labels op te hangen. Ik gebruikt zwarte wol, maar natuurlijk kun je ook een ander soort draad of touw gebruiken. Ik heb verschillende lengtes gebruikt, zodat alle foto’s in het zicht zijn en de wereldkaart een beetje speels oogt.

6. De allerlaatste stap is de leukste – zoek een mooie plek uit om je persoonlijke wereldkaart op te hangen of neer te zetten.

Tip: koop wat extra punaises, labels en touw, dan kun je je wereldkaart blijven updaten wanneer je weer een land hebt bezocht! Het zou jammer zijn als je ineens een andere kleur punaise moet gebruiken, omdat die anderen niet meer te verkrijgen zijn

En? Ga jij dit weekend aan de slag met het maken van je persoonlijke wereldkaart? Ik ben benieuwd naar jullie creaties, dus laat het me weten of stuur me een foto! Veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *