Reistips

De leukste én handigste apps voor op reis

We kunnen tegenwoordig niet meer zonder onze telefoon – ik ook niet! Foto’s maken, leuke bezienswaardigheden opzoeken, de weg vinden en zoeken naar leuke restaurants, alles doe ik met mijn telefoon – mits er wifi is natuurlijk. Om je reis wat leuker én gemakkelijker te maken, heb ik hier een paar reisapps op een rijtje gezet die niet op je telefoon mogen ontbreken als je op reis bent!

1. Maps.me

Dit is echt dé ultieme reisapp die ik stiekem ook gebruik als ik in Nederland de weg niet weet Ik ben namelijk een van de weinigen die geen mobiel abonnement heeft met internet en dus altijd afhankelijk is van wifi – dan is deze app een uitkomst! Maps.me is een gratis, offline navigatie app. Je moet vooraf de kaart van het land of de stad even downloaden en dan raak je nooit meer de weg kwijt!

2. Currency +

Hoeveel Roepie is ook alweer een Euro? Hoeveel Dollar is een Euro? En Pesos? Rand? Shilling? Met deze app vergeet je het niet meer. Deze app berekent allerlei wisselkoersen als je internetverbinding hebt. Als je geen internetverbinding hebt, onthoudt hij je laatst gekozen valuta – super handig dus!

3. Tripadvisor

Je kent het vast wel, maar toch moet ik het even melden: Tripadvisor! Ik gebruik Tripadvisor vooral voor het vinden van leuke restaurants, maar ook hotels en bezienswaardigheden kun je met deze app vinden. Ga niet alleen maar naar restaurants die goed aangeschreven staan op Tripadvisor, ook bij restaurants die er niet op staan, kun je lekker eten! Deze restaurants hebben alleen de ‘pech’ dat er geen recensies over hen geschreven wordt. Toch is Tripadvisor een handige manier om wat leuke restaurants te vinden in een onbekende stad.

4. Been

Oke. Dit is geen app voor op reis, maar wel een hele leuke app met het thema reizen! In Been kun je aangeven welke landen je allemaal hebt bezocht. De app geeft dan met een kleur op de wereldkaart aan waar je allemaal bent geweest en hoeveel procent van de wereld en een werelddeel je al hebt gezien!

5. Duolingo

Ga je op reis naar een land waarvan je de taal niet spreekt? Download Duolingo en leer voorafgaand aan je reis een beetje van de taal. Hoe leuk is het om iets te eten te bestellen in het Italiaans? Of de weg te vragen in het Deens? Bij Duolingo kun je bijvoorbeeld Spaans, Vietnamees, Deens, Italiaans, Chinees en Duits leren – dus downloaden die app en ga aan de slag!

Dit waren vijf tips van mij, voor leuke én handige apps, speciaal voor jou. Wat is jouw favoriete app voor op reis? Heb jij nog een goede tip voor mij? Laat het me weten!

2 reacties

  • Jolanda

    Je hebt echt 5 handige en leuke apps benoemt. Zelf heb ik ‘Been’, maar als ik naar mijn percentage van de wereld kijk is het nog zo laag. Echt teleurstellend. Het is wel weer een goed excuus om meer te reizen.

    En handig ‘Currency+’ ik ga die zeker downloaden voor mijn volgende reis.

    • Reissmurf

      Bedankt voor je reactie, leuk!! Ik heb veel vrienden die nog nooit echt hebben gereisd. Dan lijkt het altijd alsof ik al vet veel van de wereld heb gezien (dat is ook wel een beetje zo…), maar als ik dan de ‘been’ app open, is het echt teleurstellend! 😉 Maar toch blijft het een leuke app!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *