België,  Europa

Brugge | 8x doen in één dag

Op ongeveer drie uurtjes rijden vanaf Amsterdam ligt Brugge. Je loopt hier van de ene gracht naar de andere over romantische bruggetjes, op elke hoek van de straat kun je de lekkerste wafels kopen en als je omhoog kijkt, zie je veel gebouwen met de mooiste gevels. Brugge staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO én wordt ook wel het Venetië van België genoemd, reden genoeg om een bezoek te brengen aan Brugge! Ik heb tijdens mijn dag in Brugge de leukste tips voor je verzameld, dus hier komen ze!

Bewonder de vele zwanen

In Brugge zwemmen veel zwanen – er is zelfs een legende over de zwanen in Brugge. Ik ga ‘m hier niet vertellen, want dan wordt het wel een heel groot artikel 😉 Het Minnewater is omgeven door veel bruggetjes en op dit meer zwemmen veel zwanen. Loop over het bruggetje bij het Minnewaterpark, door de poort, want hier vind je het Begijnhof ten Wijngaerde: een verzameling witte huisjes rondom een groen parkje. Waan je even terug in de tijd door een van de huisjes te bezoeken. Deze is in de oude stijl ingericht, zo kun je een beetje ervaren hoe het leven er vroeger was.

Beklim de Belfort toren

Op de Grote Markt staat het Belfort. Na het beklimmen van de 366 treden schijn je een prachtig uitzicht over de stad te hebben, ik heb dit echter niet gedaan. Ik ben drie keer bij de ingang wezen kijken, maar er stond steeds een ellendig lange rij. Er mogen namelijk maar 50 mensen tegelijk in de toren zijn, dus je wacht al snel meer dan 35 minuten tot je de toren mag beklimmen. Tip: ga in de ochtend de toren beklimmen, ik denk dat de rij dan nog niet zo lang is! Ohja, om de toren te beklimmen moet je €12 (!) betalen, ik kan je niet vertellen of het de moeite waard is.

Wandel door de schattige straatjes

Brugge is net een groot openluchtmuseum met schattige straatjes, romantische bruggen en bijzondere gebouwen. Alles in Brugge is op loopafstand, dus wandel kris kras door de straatjes en je komt vanzelf iets leuks tegen om te bekijken. Het is ook leuk om een wandeling te maken in het donker, veel bruggetjes zijn dan namelijk mooi verlicht.

Maak een foto op de Rozenhoedkaai

Als je Brugge op het internet opzoekt, zie je gegarandeerd een foto die gemaakt is op de Rozenhoedkaai. Dit is een van de meest gefotografeerde plekjes van Brugge, dus hier moet je geweest zijn!

Maak een boottocht door de grachten

De grachten van Brugge worden ook wel de reien genoemd en voor €10 kun je mee op een bootje die je in 30-45 minuten de mooiste plekjes van Brugge laat zien. Je bent niet de enige die graag een boottochtje maakt in Brugge, er staan vaak lange rijen en de bootjes zitten stampvol. Ik heb geen boottochtje gemaakt en denk dat ik wandelend dezelfde dingen heb gezien als die je vanaf de boot kunt bewonderen. Toch heb ik heb er goede verhalen over gehoord – als je tijd over hebt, is het wellicht leuk om een boottochtje te maken!

Vier op een rij

Iets buiten het centrum vind je de oude stadswal met de Molens van Brugge. Op de promenade Kruisvest vind je vier oude molens: de Sint-Janshuismolen, de Koeleweimolen, de Bonne-Chièremolen en de paarse Nieuwe Papegaai molen.

Drink een Brugse Zot

Als je van bier houdt, ben je in België op de goede plek. Bij bierbrouwerij de Halve Maan kun je een rondleiding krijgen en als afsluiting krijg je natuurlijk een echte Brugse Zot. Je vindt deze brouwerij vlakbij het Begijnhof.

Shop till you drop

In Brugge vind je allerlei leuke winkels. Vlakbij de Grote Markt vind je straten als de Steenstraat of de Oude Burg, hier kom je winkels tegen van de grote ketens. In de Sint-Jacobsstraat vind je vintagewinkels en winkels duurdere Belgische merken zijn gevestigd in de Geldmuntstraat en de Noordzandstraat.

Budget tips

  • Het eten en drinken bij de vele restaurants in Brugge is redelijk duur, vooral op drukke plekken zoals de Grote Markt. In de achterafstraatjes kun je ook leuke restaurants vinden – hier liggen de prijzen vaak iets lager.
  • Bij veel restaurants kun je een menu krijgen met een voor-, hoofd-, en nagerecht, dit is vaak goedkoper dan een enkel hoofdgerecht en ook erg lekker.
Brugge is een enorm toeristische stad, maar wel een hele leuke!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *