Lifestyle

7 redenen om niet te reizen

Er zijn dus mensen die niet van reizen houden. Nee. Ik snap er niks van, maar ze bestaan. Sommige mensen hebben de behoefte niet om iets van de wereld te zien en dat is natuurlijk prima – iedereen zijn ding! Hier geef ik je 7 redenen waarom je niet moet reizen – met een dikke knipoog natuurlijk!

#1 Er is geen hagelslag bij het ontbijt

Nope, er is geen hagelslag, pindakaas, lekkere Nederlandse kaas of boerenkool met rookworst.

#2 Het is wel heel lang vliegen…

Ja. Vliegen vind ik ook niet het leukste van het reizen. Lange wachttijden op het vliegveld, weinig beenruimte in het vliegtuig, je kunt niet lekker slapen én het vliegtuig eten is ook niet het aller lekkerst. Maar je moet er iets voor over hebben – verstand op nul en let’s go!

#3 In het buitenland zijn allemaal enge ziektes

Malaria, hepatitus, cholera, buiktyfus, knokkelkoorts…

#4 Er zijn zoveel vieze, rare beesten

Ja, dus?

#5 Ze spreken geen Nederlands

Nee, maar wel Engels – als je mazzel hebt. En anders heb je je handen en voeten toch nog?

#6 Het is gevaarlijk

In het buitenland rijden ze allemaal als gekken en je wordt opgelicht door de taxi chauffeur.

#7 Reizen is verslavend

Yes it is! Dus blijf maar lekker thuis, want reizen is echt niet leuk! Je hebt na het reizen geen toffe verhalen om te vertellen, ontmoet geen nieuwe mensen, hebt geen nieuwe culturen leren kennen, ziet geen gave dieren én je bent de hele dag onderweg om dingen te bekijken. Zo vermoeiend

Haha. Nee, wat mij betreft is er geen reden om niet te reizen! Stap uit je dagelijkse sleur, uit je comfortzone en ga! Wat wordt jouw volgende bestemming na het lezen van deze blog?

2 reacties

  • Josine

    Ik snap niks van mensen die niet reizen! Heb net een 2 weken reis gemaakt door Georgië en ja het is aanpassen met eten, slapen etc. Maar wat maakt dat uit? Ik vind het geen enkel probleem, mis het bammetje kaas niet hoor! Reizen geeft energie, nieuwe inzichten, mensen ontmoeten, culteren, noem maar op! Voor mij geen leven zonder reizen denkbaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *