Persoonlijk

6 dingen van mijn reis bucketlist

Een bucketlist. Je hoort het tegenwoordig overal. Ik heb ook een bucketlist, een denkbeeldige. Elke keer komt er weer iets bij of gaat er weer iets af. Ik heb geen idee hoe sommige dingen op mijn bucketlist zijn gekomen, maar soms lees ik iets of zie ik iets en dan zet ik het op mijn denkbeeldige lijstje. Het is een denkbeeldig lijstje, dus ik zal vast wat dingen zijn vergeten die eigenlijk op mijn bucketlist stonden. Maar hier zijn zes dingen die ik nog graag zou willen zien of doen!

Een grappige foto maken op de zoutvlakte in Bolivia

Ik zie ze op Instagram regelmatig voorbij komen. Grappige foto’s waarbij het lijkt alsof je op een colafles staat, uit je eigen schoen komt of vastgehouden wordt door je reisgenoot. Je ziet het vaak en waarschijnlijk is het tegenwoordig helemaal niet meer origineel, maar ik vind het leuk! De fotograaf speelt met perspectief en je hebt een grappige foto. Ik heb zulke foto’s gezien die zijn gemaakt in Australië, maar ze maken ze dus ook op de zoutvlakte in Bolivia. En als ik er dan toch ben, wil ik het hele land wel zien. En Peru ook.

Een zeekoe spotten

Ergens zag ik eens iets over zeekoeien. Die beesten zijn zo lelijk, haha! Vraag me dan ook niet waarom en hoe ik bedacht heb dat ik er graag één wil zien. Nu ik dit schrijf weet ik niet eens waar deze beesten leven. Ik zoek het even op. Zeekoeien leven aan de oostkust van de VS, de westkust van Afrika en in de Indische oceaan bij Australië en Indonesië. Dus op naar Indonesië, Australië of de Filipijnen!

Vloeiend Spaans spreken

Ik spreek wel un poco Spaans, maar het lijkt me gaaf om het vloeiend te kunnen spreken. Maarja, naast Spaans leren wil ik nog zoveel andere dingen leren en kunnen…

Kamperen in Namibië

Kamperen in Namibië, ja duh! Reissmurf móét weer kamperen én naar Afrika. Wat een verassing Maar Namibië lijkt me echt een heel gaaf land met een hele mooie natuur. Ik zie dan vooral zo’n kale boom voor me in de woestijn, maar Namibië is vast veel meer dan dat. En ach, laat ik dan gelijk naar Botswana gaan.

Het noorderlicht zien in Noorwegen

Gewoon. Omdat het kan. Het noorderlicht is een apart natuurverschijnsel, dat moet je toch eens gezien hebben! En Noorwegen lijkt me heel mooi, met al die fjorden en de gave natuur. Dan wil ik ook een tochtje maken met husky’s en een beer zien, want stiekem staat dat ook op mijn lijstje.

Gewapend met antibacteriële handgel naar India

Misschien heb je in mijn vorige blog wel gelezen dat ik niet zonder handgel op reis ga. India staat op mijn verlanglijstje. Ik heb gehoord dat India een land is voor ervaren reizigers en als je er als beginner heen gaat, ben je gelijk ervaren. Het schijnt een vies, onhygiënisch, maar toch ook mooi en apart land te zijn. In India heb je de grootste kans op een cultuurshock, zegt men. Nou dat wil ik wel eens zien! Door al die gekke verhalen ben ik erg nieuwsgierig geworden en ik zal een extra flesje handgel meenemen

Nu ben ik ook heel erg benieuwd wat er op jouw bucketlist staat. Laat het me weten, dan kan ik weer inspiratie opdoen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *